Tientallen miljoenen zijn er de afgelopen jaren over de balk gesmeten om de ellende van de straatterreur tegen te gaan. Projecten als 'boten bouwen in Rabbat' of 'karatelessen voor agressieve jongeren' bleken uiteraard een complete flop. Het heeft geen millimeter geholpen bij het oplossen van straatterreur. Dat er sprake is van een groot en structureel probleem blijkt wel uit de enorme lijst van steden die te kampen hebben met straatterroristen. Het gaat dan niet alleen om de grote steden maar ook om steden als Veenendaal, Gouda, Culemborg, Helmond en Amersfoort . Complete wijken worden geterroriseerd en het tuig lijkt maar niet aangepakt te worden.

De PVV pleit al jaren voor een spijkerharde aanpak: avondklokken, gebiedsverboden, mobiele politieposten en denaturalisatie. Bij minderjarigheid van de daders dienen huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag en eventuele bijstand van de ouders stopgezet te worden. Ten slotte moet wijkuitzetting van het complete gezin een standaard middel worden bij de bestrijding van straatterreur. En uiteraard zet de PVV in op minimumstraffen zodat het tuig de straf krijgt die het verdient.

Veel mensen doen geen aangifte uit angst anonimiteit te verliezen of door gebrek aan vertrouwen in de politie. Veel wordt dus nog niet genoemd. De PVV wil een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de ernst en omvang van straatterreur. Bent u een slachtoffer van straatterreur, zijn er gebeurtenissen niet genoemd, heeft uw aangifte nergens toe geleid? Wij willen het horen. Iedereen is welkom informatie aan te leveren. Wie, wat, waar en wanneer? De bestrijding van straatterreur moet absolute prioriteit hebben. Heeft u suggesties of ideeën? Laat het ons weten! De PVV zal de ervaringen bundelen en een zwartboek straatterreur aanbieden aan de minister om de druk op te voeren en eindelijk orde op zaken te stellen.

Meld uw verhaal hier